top of page

JENS THOMAS

ARNFRED

 arkitekt debattør skribent 

crimpgården

Crimpgården blev til et firlænget anlæg omkring en indeliggende, grøn oase. Kjeld og Ingelise Schouboe havde brug for mere plads til deres elektroniske virksomhed i Allerød. Og det fik de.

 

Vandkunsten fik  smag for erhvervsbyggeriet og samarbejdet med Kjeld og Ingelise blev langvarigt og meget dejligt.

 

Godt at Jørn Hovind og Ole Andersen sad tæt på mit bord. Og tømrermesteren hed sæføli P. Juul Hansen. Den tiltede facade blev tækket med B-12 bølgeeternite, som Eterenitfabrikkerne have udviklet til støjafskærmning langs motorvejene. Her syns vi de gjorde sig smukt gældende. Den lidt kølige, formelle facade fik sit modsvar af interiørenes 

limstræsdragere, de 

hvidpigmenterede trægulve og den dejlige kunstsamling, der har fulgt den dygtige bygherre gennem alle årene.  

 

Crimpgården satte for alvor en stopper for den udbredte misforståelse, at tegnestuen kun lavede boliger for folk med beskedne indtægter. Vi lavede både bebyggelsesplaner og erhvervsbyggerier.

De havde åbenbart  spottet projektet helt nede i Tyskland, for pludselig lå der et fint brev i Postkassen. Crimpgården var tildelt den prestigefyldte

Rudolf-Lodders Preis. Vi blev stolte.

Grimp havde brug for endu mere plads og solgte Crimpgården til et firma, der leverer materiel til forsvaret. Engang stod Crimpgårdens døre åbne. Det gør de ikke længere. Samarbejdet flyttede til Crimphuset. Idag Allerød Rådhus.

bottom of page