top of page

JENS THOMAS

ARNFRED

 arkitekt debattør skribent 

landskrona

Det ligger i sagens natur, at man som gæst gør sig umage for at efterlade et godt indtryk og som vært anstrenger man sig for at gæsten føler sig hjemme. Vi kunne godt lide at arbejde i sverige og de lykkeligeste stunder blev

samarbejdet med Ulf Nordstöm og Bengt Isbjerg. Den legendariske duo fra HSB NV Skaane. Det blev til flere vellykkede projekter 

 

Her i landskrona var det Bengt Isbjerg, der havde fået lov til at gå solo og på vegne af Kommunen indbød os til at se på et vidunderligt område, lidt nord for byen.

Bebyggelsesplanen var sjovt at lave, fordi rammerne var så frie. Vores forslag blev godt modtaget og fik gode ord med på vejen, men når der ikke forlods er tilstrækkelig politisk opbakning,  blev det ikke til noget som helst. Heller ikke i Sverige.

Vores strategi var den samme som vi brugte i Lund for snart mange herre år siden. Vi fandt spor i landskabet som vi knyttede vores byudvikling op på. En poppelalle, nogle avlsbygninger, et vandløb osv,. Det gjaldt om at frilægge det store, åbne landskabsrum og finde de steder hvor fortætninger kunne forsvares.

 

Vi gjorde os umage for at finde den rette skala til det åbne land og præcisere forskellen mellem det ubebyggede sig det

bebyggede.  

Det var godt at Knud Kappel var på tegnestuen. Hans evne til at  skabte ro midt i al det hektiske var guld værd.

bottom of page