JENS THOMAS

ARNFRED

 arkitekt debattør skribent 

tårbæk skole

Vi vandt  konkurrencen og pludselig blev det alvor.

 

I den lille stråtækte idyl skulle der tilføjes et par klasseværelser og nogle NGO områder.

Vi benyttede lejligheden til at sætte bygningen på søjler og fik dermed øget skolens friareal.

 

Mod byen og gaden ender det svævende anlæg med et større trappeanlæg i træ, som vi 

forestillede os anvendt som

tilskuerpladser, når skolen ville hilse på byen. Og omvendt.

Mod havnepromenaden i et lavt, langstrakt anlæg sikrede den let tiltede skolegård, at vi kunne disponere  faciliteter til

fritidssejlerne.

 

Sammenstødet mellem nyt og gammelt er sat i scene i Tårbæk og projektet rejste diskussioner om hvad det vil sige at tage hensyn.

 

Det var Jørgen Taxhoilm der førte pennen. Og Lyngbys stadsarkitekt der bakkede op.