top of page

JENS THOMAS

ARNFRED

 arkitekt debattør skribent 
under konstruktion 

kvistgård

hestra arkitektur vandkunsten jens thomas arnfred
hestra arkitektur vandkunsten jens thomas arnfred

Lidt før Ritt Bjerregaards interessante forsøg på at etablere bedre, billligere boliger, og de 'politiske' omstændigheder, der gjorde det umuligt, tog et privat udlejningsfirma De forenede ejendomsskelskaber initiativ til at bygge boliger på en grund i Kvistgård.  Det var efterJuul og Frost's stærke projekt i Køge.

 

Vi vandt konkurrencen og de præfabrikerede kasser blev udviklet i et snævert samarbejde med producenten. Det blev Jans og Pernilles ukuelige sans for at balancere det formelle med det eventyrlige og afdække ligningens mange varianter uden at man blev træt og det var Seiers fornemmelse for det knivskarpe hjørne, der fik Kvistgårdbebyggelsen til at fremstå som den mest lovende fremskrivng af Tinggårdens grundrum, den sociale organisation, den præcise overgang mellem det bebyggede og det ubebyggede og det grønne rums hieraki.

Kvistgårdbebyggelsen blev undervejs ramt af uheld, men det er end anden historie.

Bebyggelsen blev - i det mindste af os selv - vurderet som et af de mest betydende værker i tegnestuens boligproduktion og selvom sidste etape ikke er opført endnu, er den bestemt et besøg værd.

hestra arkitektur vandkunsten jens thomas arnfred
bottom of page